[봄나물주먹밥 레시피] - 2인분 -
- 재료: 취나물 한줌, 베이컨 3줄, 밥 2공기, 통깨 약간
- 나물양념: 참기름 1큰술, 간장 1/2작은술(생략가능), 소금 한꼬집, 깨소금 약간
- 밥양념재료: 참기름 1큰술, 소금 1/4작은술, 깨소금 1/2작은술
[INGREDIENTS] - 2 servings -
- Basic: 1 handful Chwinamul, 3 strips Bacons, 2 bowls Steamed rice, Sesame
- Vegetable Seasoning: 1tbsp Sesame oil, 1/2tsp Soy sauce, pinch Salt, Sesame and salt mixture
- Rice Seasoning: 1tbsp Sesame oil, 1/4tsp Salt, 1/2tsp Sesame and salt mixture
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[요리 시작]
1. 손질한 취나물은 끓는 물에 소금을 넣고 데친 후 찬물에 헹궈 물기를 제거 후 잘게 잘라 나물 양념에 무쳐주세요.
1. Wash Chwinamul, blanch in a boiling water with some salt, and rinse with cold water. Remove the moist and chop into small pieces. Combine with Namul seasoning ingredients and stir well.
2. 베이컨을 잘게 자른 후 달군 팬에 볶아주세요.2
2. Chop bacon strips and sauté in a heated pan.
3. 볼에 고슬고슬하게 지은 밥과 밥양념재료, 취나물, 베이컨을 넣고 고루 섞어주세요.
3. Place warm rice in a bowl and combine with rice seasoning ingredients, chopped Chwinamul, and chopped bacon and stir well.
4. 주먹밥을 한입크기로 동그랗게 모양을 잡아준 후 통깨를 뿌려주세요.
4. Roll rice balls into bitesize pieces and sprinkle some sesame seeds.
5. 도시락으로 즐기기 좋은 메뉴랍니다.
5. Go on a picnic and enjoy.